loader image

Contul tău

Fiecare student ETTI primește la începutul anului I de studiu propriul cont de utilizator ETTI care permite accesul, pe toată durata studiilor, la resursele IT disponibile pentru studenți:

  • acces la platforma pentru cursuri online MS Teams
  • acces la platforma de e-learning (Moodle)
  • acces la adresa de e-mail „@student.etti.tuiasi.ro” și la aplicațiile de pe platforma Office 365
  • autentificare pe calculatoarele din sălile de laborator ale ETTI
  • acces la serverele de aplicații din cadrul grupurilor de laboratoare ale ETTI
  • acces la internet pentru dispozitivele mobile prin rețeaua wi-fi „etti-public” **

(* – prin intermediul acestei subscripții pot fi descărcate si instalate, pe calculatorul personal, sistemele de operare și aplicațiile Microsoft. Conturile trebuiesc activate, procedura o puteți găsi aici.”)
(** – parola pentru wifi este trimisă fiecarui student, prin e-mail, pe adresa de e-mail „@student.etti.tuiasi.ro”)

Numele de utilizator este de forma (litere mici, fără diacritice): [prenume1][.][nume]

Exemplu:
Prenume1: Ionuț
Prenume2: Bogdan
Nume: POPESCU
Utilizator: ionut.popescu
Email: ionut.popescu@student.etti.tuiasi.ro

Pentru a avea acces la aceste servicii este obligatorie activarea contului în prealabil, în caz contrar autentificarea nu va funcționa. Activarea contului se face prin schimbarea parolei inițiale. Schimbarea parolei inițiale este posibila prin accesarea acestui link. Veți primi pe adresa de email personala folosită la inscrierea la facultate un email cu un link pentru setarea unei parole noi.

Parola contului de student ETTI este valabilă 6 luni (180 zile) de la data ultimei schimbări, după care va expira. După expirarea parolei, urmatoarele servicii nu vor mai putea fi accesate: platforma de e-learning (Moodle), adresa de e-mail „@student.etti.tuiasi.ro” și aplicațiile de pe platforma Office 365, serverele de aplicații din cadrul grupurilor de laboratoare ale ETTI. Pentru a putea avea din nou acces la aceste servicii studentul va trebui să-și schimbe parola expirată accesând urmatorul link.

Atenție!
Informațiile de autentificare sunt confidențiale și nu se transmit către terți. Înstrăinarea informațiilor de autentificare și/sau utilizarea contului unei alte persoane reprezinta o încălcare a „Regulamentului privind utilizarea resurselor informatice și de comunicații ale ETTI” și va avea ca efect dezactivarea/terminarea contului. Prin activarea contului de utilizator ETTI studentul este de acord cu prevederile acestui regulament.

Se recomandă folosirea contului de utilizator ETTI pentru autentificarea pe calculatoarele din sălile de laborator ale ETTI deoarece acest lucru prezintă o serie de avantaje fata de folosirea conturilor generice, printre care:

  • primirea notificărilor privind expirarea parolei
  • imunitate crescută la viruși informatici (prin folosirea profilului propriu de utilizator)
  • acces la partiția privata de rețea H: (Home)

Pentru a preveni utilizarea contului dvs. de către alte persoane este obligatorie procedura de „Log Off” la încheierea sesiunii de lucru.

Pentru alte informații privind utilizarea resurselor informatice și de comunicații ale ETTI vă rugăm sa ne contactați la adresa de e-mail: suport@etti.tuiasi.ro

Pentru o comunicare mai eficienta, va rugam sa folosiți în relația cu ETTI adresa de e-mail „@student.etti.tuiasi.ro” .


Contul de email

Serviciul de e-mail al studentilor este gazduit pe platforma Office 365. Office 365 este un serviciu de tip cloud oferit de Microsoft, găzduit pe serverele Microsoft. Autentificarea se realizează folosind sistemele informatice din cadrul Facultatii de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei din Iasi, conturile și accesul la resurse fiind gestionate local, în cadrul facultatii.

Accesul la serviciul cloud se poate face accesând direct acest link.

Pentru autentificare se va folosi adresa completa de e-mail (ca utilizator, de regula prenume.nume@student.etti.tuiasi.ro) si parola corespunzatoare contului ETTI. 

Conturile care nu au fost accesate o perioadă mai lungă de timp de la creare pot fi blocate.


Va mulțumim.

EnglishRomanian