loader image

ETTI la FEstudIS

A fost o zi plină de emoții, cea în care Liga Studenților Electroniști din Iași a participat la parada asociațiilor studențești organizată de către Casa de Cultură a Studenților în cadrul evenimentului FEstudIS.

2 Mai 2022: o zi memorabilă, pentru că studenții noștri, mândri de propria facultate și de asociația din care fac parte, au reușit să mobilizeze un număr considerabil de participanți care au fost prezenți trup și suflet pe tot parcursul paradei.
La ora 16:30 studenții s-au strâns în fața căminului T12 pentru a se îndrepta împreună spre Facultatea de Chimie, unde a avut loc întâlnirea cu celelalte asociații din campusul Tudor Vladimirescu. La ora 18, toți studenții au plecat la drum, cu fluiere și vuvuzele, steaguri fluturând prin aer și elemente originale și reprezentative, pictați pe față și îmbrăcând propria siglă cu mândrie, ocupând străzile Iașiului pentru a ajunge la Palatul Culturii, unde fiecare asociație a realizat un moment artistic. Concluzionată această probă, studenții au defilat pe bulevardul Ștefan cel Mare până la Casa de Cultură a Studenților, unde reprezentanții fiecărei asociații, acompaniați de către mascotă, în cazul nostru Robotul Electronist, au urcat pe scenă. A urmat proba de gălăgie, unde fiecare ligă a demonstrat cât de tare se poate face auzită vocea lor.

Ziua s-a încheiat cu succes printre țipete și lacrimi de bucurie deoarece Liga noastră a obținut premiul I pentru originalitate și premiul I din clasamentul asociațiilor mari.

Au cucerit atenția și sufletul organizatorilor, dar mai presus de toate, Liga Studenților Electroniști a dat dovadă de faptul că studenția capătă cu totul alt farmec când există voie bună, poftă de experiențe palpitante, dorința de a realiza ceva unic, intenția de a construi un viitor mai bun și toate pot fi realizate când sunt împreună, unul pentru toți și toți pentru unul.

La cât mai multe succese!

BorgWarner

Compania BorgWarner te invită să descoperi industria automotive precum și oportunitățile de carieră printr-un eveniment organizat special pentru tine – Ziua Porților Deschise pentru Studenți
Accesează linkul pentru a te înscrie la eveniment:
https://forms.gle/nEDJfwPPDSWWc6v2A

Când și unde?
Miercuri, 18 mai 2022, la sediul companiei BorgWarner din Iași.

Cât timp va dura?
Programul se va desfășura în intervalul 10:00 – 15:00

Cum ajungi la noi?
Îți asigurăm transportul dus-întors de la Rectoratul Universității Tehnice până la sediul companiei noastre, ora de plecare fiind la 09:15.

Unde și până când poți să te înscrii?
Te poți înscrie până luni, 9 mai prin completarea formularului online: https://forms.gle/nEDJfwPPDSWWc6v2A)

Detalii despre activități regăsești în afisul evenimentului de aici.
Locurile vor fi limitate, așa că te încurajăm să te înscrii și să îți asiguri locul la eveniment 😊
Daca vrei să afli si feedback-urile participanților care au participat la prima ediție a evenimentului on site (2019) dar și cel virtual (2021), te invităm să deschizi aces fișier.

VITESCO TECHNOLOGIES IAȘI

Practică de vară @Vitesco Technologies Iași este destinat studenților din anul al II-lea și al III-lea de studii, înscriși la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din Iași sau la o altă facultate tehnică din Iași.

Practica se desfășoară în perioada 4 iulie 2022 – 15 septembrie 2022, iar pe parcursul celor 12 săptămâni de practică de vară, studenții vor lucra la proiecte tehnice și vor fi susținuți de un mentor pe tot parcursul perioadei.

Procesul de recrutare și calendarul programului:

  • 28 Martie 2022 – 11 Aprilie 2022 – Perioadă de înscriere;
  • 11 Aprilie – 11 Mai 2022 – Perioadă de selecție.

Studenții înscriși vor susține un test tehnic la sediul nostru din Iași și vor participa la o evaluare HR.

Start practică de vară:

  • 4 iulie 2022 – Induction Day – Studenții selectați participă la o primă întâlnire informală cu mentorii și vor cunoaște locația;
  • 4 Iulie – 30 septembrie 2022 – Realizarea practicii de vară;
  • 15 septembrie 2022 – Demo Day – Studenții vor prezenta proiectele și vor avea șansa să facă networking.

Studenții pot aplica pentru programul de practică de vară până pe 11.04.2022, accesând acest link: https://jobs.vitesco-technologies.com/job/Iasi-Practica-de-vara-2022-Iasi-Iasi/744170102

Mai multe informații, pot fi consultate aici: https://jobs.vitesco-technologies.com/ro/go/PRACTIC%C4%82-DE-VAR%C4%82/947302/

Veoneer

University Collaboration by Veoneer

Centric

Take your software testing skills from 0 to hero and make a step forward in your IT career. IT professionals from Centric will help you set up the foundations for a career in Quality Assurance (QA) in this 7 sessions course. Follow the steps below to sign up. Curious to find out more? Click here –
link<https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_ZGZkM2M2YjctNjE5Ny00MmNjLWI2NTUtNDljYzA2NmI0MTdm%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%227e1792ae-4f1a-4ff7-b80b-57b69beb7168%22%2c%22Oid%22%3a%2289a713b9-7c96-49e7-92f9-c7cc552e585d%22%7d>
– to join the Centric QA specialists in a talk about the course and about software testing in Centric, on the 15th of February, starting at 2 PM. To book it in your calendar, send us an invitation request at
SchoolOf.Centric@centric.eu<mailto:SchoolOf.Centric@centric.eu>.


European BEST Engineering Competition


Aplică pentru o bursă Continental!

Ești student în anul III sau IV la Automatică şi Calculatoare, Informatică, Electronică, Telecomunicaţii și Tehnologia Informaţiei sau Inginerie Electrică?

Înscrie-te și fă primul pas spre o carieră în automotive!

Îţi oferim:
› o bursă lunară în valoare de 2080 ron/lună, timp de 9 luni pe an, până termini facultatea;
› posibilitatea să efectuezi un stagiu de practică de vară remunerat în cadrul companiei;
› posibilitatea să îţi realizezi proiectul de diplomă în cadrul companiei;
› un loc de muncă, după absolvire, conform pregătirii profesionale şi diplomei de licenţă obţinute.

Ți-am stârnit curiozitatea? Vezi care sunt criteriile și aplică aici: https://bit.ly/2ZtxizR

Accesează Posterul pentru o Bursă Continental


Continental Learning Program (CLP) pentru anul universitar 2021-2022

Înscrie-te la cursurile Continental Learning Program și învaţă direct de la specialiștii Continental!

Programul se desfășoară în parteneriat cu Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației și este un cadru informal în care ne propunem să te provocăm să experimentezi tehnologii noi alături de colegii noștri.

7 specialiști Continental sunt implicați în desfășurarea a 2 laboratoare gratuite săptămânale care au ca tematică elemente de Software Development.

Iată de ce să te înscrii și tu în cadrul programului:

  • beneficiezi de experiența și expertiza specialiștilor Continental Automotive;
  • experimentezi tehnologii din industria automotive într-un mediu relaxat;
  • poți beneficia de adeverință pentru echivalarea practicii de vară;
  • poți fi recomandat pentru un proiect de practică de vară sau proiect de diplomă în cadrul Continental Automotive;
  • poți beneficia de recomandări scrise.

Perioada de înscrieri:  1.10.2021 – 13.10.2021

Pentru mai multe detalii despre laboratoare vezi broșura sau ne poți scrie un email la clp_iasi@continental-corporation.com

Pentru înscriere click aici.


VITESCO

VITESCO TechnologiesUn noul laborator pentru studenți


BEST Iași

Grupul Local BEST Iași organizează în perioada 04.10.2021 – 07.11.2021 Recrutările BEST Iași


Programul de learning Vitesco Technologies (ViTAL)

“Când a fost ultima dată când ai încercat ceva nou, dincolo de curricula universitară zilnică? Mașinile electrice sunt în trend, iar noi ținem pasul cu ele. Activitatea online nu mai reprezintă o provocare pentru noi, astfel împreună, putem pune bazele unor proiecte de dezvoltare software, hardware și modelare. Astfel începând cu 1 Octombrie 2020, Vitesco Technologies Iași dă startul unui program virtual de învățare: VITAL (Vitesco Technologies Automotive Laboratory) destinat studenților din cadrul facultăților: AC, ETTI și IEEIA, anii de studiu 3 și 4.

Pe lângă informațiile și structura clasică a unui laborator, vă propunem și 4 laboratore relaxante, unde veți putea afla cum poți să construiești un CV, care sunt cunoștințele de care ai nevoie în domeniul automotive, ce este o mașină electrică sau hibridă și chiar și cum poți să faci o prezentare a lucrării de diplomă.

Pregătește CV-ul, menționează laboratorul de care ești interesat și aplică pentru VITAL.“


Workshop Sessions

Anul acesta Liga Studenților Electroniști împreună cu Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din Iași aduce la tine acasă, în cadrul subproiectului „Workshop Sessions”, cele mai importante firme din domeniu, care îți vor răspunde la cele mai amănunțite curiozități legate de viitorul tău de inginer. 
Prezentările vor fi susținute ONLINE pe platforma Teams. Link-urile vor fi afișate în ziua corespunzătoare prezentării. Te așteptăm în săptămâna 2 – 7 noiembrie, 2020, la următoarele evenimente: 

• Luni, 2 noiembrie, 14:00 – 15:00 – „CONTINENTAL at a glance see what’s in it for you”;

• Marți, 3 noiembrie, 14:00 – 15:00 – „ON Semiconductor Career Webinar”;

• Miercuri, 4 noiembrie, 13:00 – 14:00 – „Să Cunoaștem Vitesco Technologies Iași”;

• Joi, 5 noiembrie, 13:00 – 14:00 – „Student la OSRAM Continental”; 14:30 – 15:30 – CONTINENTAL „Career management – see how to be the driver of your own career!”

• Vineri, 6 noiembrie, 16:00-17:00 – „Hai să faci cunoștință cu BORGWARNER, cel mai mare angajator din Iași”; 17:00-18:00 – „Alten Talks”;

• Sâmbătă, 7 noiembrie, 12:00 – Speech – Antreprenor Ciprian Pădurariu de la Bitmi.